NAPOMENA: Spisak članova i članica AMUS-a se ažurira zadnji radni dan u mjesecu!

Pretraživač djela članova i članica AMUS-a na web stranici se ažurira zadnji petak u mjesecu!

MENU

AUTORSKE NOVINE

Autorske novine - MART

.

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

AMUS je povodom Dana nezavisnosti BiH uputio čestitku svim svojim članicama članovima. Više saznajte! 

Još jedan uspjeh Stručne službe AMUS-a

Dugogodišnje ulaganje napora, intenzivan rad i ustrajnost u zaštiti autorskih prava doveli su do toga da se u prostorijama TELEVIZIJE 1 d.o.o. Sarajevo održi sastanak predstavnika Stručne službe AMUS-a sa direktorom TELEVIZIJE 1 d.o.o. Sarajevo Sanjinom Bećiragićem. Više saznajte!

Početak priprema za predstojeću Skupštinu AMUS-a

Članicama i članovima AMUS-a na pažnju dostavljene informacije o slijedu događaja vezanih za upis Udruženja u Registar udruženja. Više saznajte!

Međunarodni dan žena

Povodom Međunarodnog dana žena AMUS uputio čestitku svim svojim članicama. Više saznajte!

Kap trajanja, Dodir svemira i Dah tišine su samo neki od naziva umjetničkih djela Miroslava Pilja koje su predstavljene na izložbi Krila vremena. AMUS je pozvao svoje članice i članove da podrže kolegu i uživaju u bezvremenoj umjetnosti. Više saznajte!

Unapređenje saradnje između AMUS-a i HDS ZAMP-a

U Zagrebu je boravila generalna direktorica Stručne službe AMUS-a Lejla Trnčić povodom posjete HDS ZAMP-u i sastanka sa glavnim direktorom HDS ZAMP-a Nenadom Marčecom. Više saznajte!

PoJAZZtry

PoJAZZtry je neobični spoj poezije i jazz muzike. Muzičko-književni eksperiment Ahmeda Burića, člana AMUS-a i Tonija Kitanovskog. Više saznajte!

MUSTRA ORCHESTRA – Performans „Muzika iz romana“

Mustra Orchestra svira originalnu, uglavnom instrumentalnu muziku, komponovanu pod utjecajem tradicionalne muzike naroda Balkana. Više saznajte!

Održana prva proba "Hora djece Grada Sarajeva-Naša djeca"

U prostorijama BHRT-a održana prva proba Hora djece Grada Sarajeva - Naša djeca. Širili smo pozitivnu energiju i uživali u dječijim osmijesima i talentovanim glasovima. Više saznajte!

Besplatan PR prostor za promociju za sve članice i članove AMUS-a

AMUS ustupio besplatan PR prostor za promociju za sve članice i članove ukoliko žele podijeliti vijesti i informacije o predstojećem nastupu, edukaciji kojoj su prisustvovali, najavi novog albuma ili su zainteresovani za bilo koju drugu vrstu promocije. Više saznajte!

Obustava rada AMUS-a sa strankama

Shodno preporukama Vlade FBiH koje su donesene na 214. tematskoj sjednici te zbog mogućnosti širenja virusa COVID-19, AMUS obustavlja rad sa strankama od 16. marta do opoziva. Više saznajte!

Izvještaj CISAC-u o kolektivnom ostvarivanju autorskih muzičkih prava u BiH

Kao posljedica interaktivne komunikacije koju Stručna služba AMUS-a konstantno vodi sa CISAC-om, poslan je Izvještaj o kolektivnom ostvarivanju autorskih muzičkih prava u BiH Svjetskoj konfederaciji autorskih društava. Više saznajte!

Pismo solidarnosti autorima, muzičkim stvaraocima Italije

Ispred autora, muzičkih stvaralaca Bosne i Hercegovine poslali smo pismo podrške i saosjećanja autorima u Italiji povodom situacije izazvane koronavirusom. Više saznajte!

Novi album grupe Helem Nejse: Gluten Tag

Grupa Helem Nejse, dobitnici nagrade Dražen Ričl za najbolje mlade autore u 2018/19. godini, promoviše svoj novi album pod nazivom Gluten Tag. Više saznajte!

Mirko Šenkovski Geronimo: Rock projekat Komuna

Komuna je rock projekat koji je Mirko Šenkovski Geronimo započeo sa pjesmom "Kad padnu mostovi" prije više od dvije godine uz pomoć rock legendi Mladena Vojičića Tife, Zeleta Lipovače, Kikija Lesendrića, Tonija Jankovića, Zorana Predina i Emira Hota. Više saznajte!

AMUS počeo sa isplatama autorskih naknada iz Srbije

Stručna služba AMUS-a počela je sa isplatama autorskih naknada članovima AMUS-a po osnovu ugovora o uzajamnom zastupanju zaključenog između AMUS-a, kao kolektivne organizacije iz Bosne i Hercegovine i SOKOJ-a, kao kolektivne organizacije iz Republike Srbije. Više saznajte!

Pismo podrške i solidarnosti autorima, muzičkim stvaraocima svijeta

Pismo podrške i solidarnosti je otišlo i na adresu CISAC-a ispred autora, muzičkih stvaralaca Bosne i Hercegovine. Više saznajte!

Dostavljen sadržaj iz domena dječijeg stvaralaštva emiterima

Obzirom na pandemiju Korona virusa i uvažavajući činjenicu da djeca provode mnogo vremena u kući, pristigla djela iz domena dječijeg stvaralaštva po osnovu ranijeg poziva proslijeđena su svim TV emiterima u Bosni i Hercegovini. Više saznajte!

Svjetski dan osoba sa Down sindromom

Na ovaj dan, potvrđeno je da osobe s Down sindromom imaju pravo da u potpunosti i efektivno uživaju u svim ljudskim pravima i fundamentalnim slobodama. Više saznajte!

Pismo podrške za Zagreb

Ispred autora, muzičkih stvaralaca Bosne i Hercegovine poslali smo pismo podrške svima koji su pogođeni dešavanjima, a prevashodno autorima, muzičkim stvaraocima u Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj. Više saznajte!

Novi singl grupe Konvoj: Majka, pjesma o beskompromisnoj majčinskoj ljubavi

Umjetnost i ljubav kao odgovor na globalni izazov! "Majka" je naziv novog singla grupe Konvoj koja slavi ljubav. Više saznajte!

Preplavimo društvene mreže pjesmama!

AMUS je pozvao sve autore, muzičke stvaraoce da stvaraju više nego ikad, dijele svoje stvaralaštvo na društvenim mrežama i na taj način nastave inspirisati, motivisati i osnaživati sve one koji slušaju.Više saznajte!

Dubioza Kolektiv: Quarantine Show

U pokušaju pronalaska načina kako prekratiti duge dane u samoizolaciji i učiniti ih zanimljivijim nastaje Dubioza Kolektiv Quarantine Show. Više saznajte!

Kampanja: #StvarajIzvanOkvira

AMUS je pokrenuo kampanju #StvarajIzvanOkvira. Želimo da ljekovita energija muzike autora, muzičkih stvaralaca Bosne i Hercegovine stigne što dalje i usreći što više one koji slušaju. Više saznajte!

Malleus: Softver za unapređenje i usavršavanje muzičkih znanja i vještina

Hajrudin Muhić, član AMUS-a, je u sklopu kampanje #OstaniKuci odlučio Malleus softver besplatno dati na korištenje nastavnicima, učenicima i studentima da u ovom periodu mogu nastaviti vježbati, unapređivati i usavršavati muzička znanja i vještine. Više saznajte!

Stručna služba uputila dopis na 13 adresa

Poslali smo dopise na 13 relevantnih adresa povodom negativnih posljedica u svijetu muzičkog stvaralaštva izazvanih pandemijom COVID-19 i predlaganja mjera koje mogu uticati na smanjenje štete i pomoći što bržem oporavku kolektivnog ostvarivanja autorskih muzičkih prava.da u ovom periodu mogu nastaviti vježbati, unapređivati i usavršavati muzička znanja i vještine. Više saznajte!

KONTAKTIRAJTE NAS

Asocijacija kompozitora-muzičkih stvaralaca AMUS

  • Skenderpašina 1
  • 71 000 Sarajevo,
  • Bosna i Hercegovina
  • Tel.: +387 33 20 56 00
  • Tel.: +387 33 25 53 00
  • Fax.: +387 33 21 82 58
  • www.amus.ba
  • strucnasluzba@amus.ba
  • PODRUŽNICA BANJA LUKA
  • Ivana Franje Jukića broj 11 (TC Vidović)
  • 78 000 Banja Luka, Bosna i Hercegovina
  • Tel/Fax: +387 51 21 74 77
  • PODRUŽNICA MOSTAR
  • Kneza Branimira 6
  • 88 000 Mostar, Bosna i Hercegovina
  • Tel/Fax: +387 36 32 20 22